Countryside romanticism in the city – Fazenda

Posted on September 20, 2010

1


LATVIAN:

Romantiski mīlīgo ēstuvi Fazenda atklāju ar teju misijas apziņu. Šī gada pavasarī nomainījām ofisa telpas un rūpīgi izvērtējām vietas, kurp doties pusdienās vai kādreiz kafijas pauzē ar kolēģiem vai klientiem. Kādā vasarīgā dienā, ejot pa Baznīcas ielu no sākuma pamanīju mazu eko tirdziņu, kurā man pretī draudzīgi raudzījās – jā, pirmās zemenes, ko ēdu šovasar. Blakus, pie Narvesen kioska, uz nelielas koka platformas izvietojušies arī galdiņi, savukārt, no koka ēkas pavērtajām durvīm plūda svaigas maizes smarža. Nosolījos sev nākamajā dienā doties turp pusdienu pauzē, lai sev un kolēģiem par prieku novērtētu jauno vietu.

Uzreiz gan jāsaka, ka steidzīgām darba dienas pusdienām Fazenda nebūs piemērota. Īpaša pusdienu piedāvājuma nav un uz svaigi gatavoto ēdienu kāds brītiņš ir jāgaida, tomēr, ja tev ir stunda vai mazliet vairāk – šī ir laba vieta, kur ļauties elpas atvilkšanai darba dienas skrējienā. Neskatoties uz dzīvo satiksmi apkārtnē, Fazenda iekštelpas dveš tādu lauku mieru – puķainas vai strīpainas tapetes, ērti krēsli, uz galdiem ziedi. Maize tiek atnesta koka grozā un lielākajai daļai ēdienu klāt ir kāds sezonāls labums, piemēram, vistas salātiem klāt pieliktas avenes vai saldajiem – lielogu mellenes.  Telpas ir pietiekami lielas, lai netraucētu sarunas pie blakus galdiņa, bet pietiekami mazas, lai rastos mājīguma sajūta.

Āra tirdziņš, priekštelpas beķereja, kur var nopirkt gan kādu brokastu bulku, gan pa gardai kūkai, un tālāk esošās divas telpas ēdājiem kopā veido tādu kā miera ostu. Jācer, ka arī ziemas sezonā ēdienkarte paliks tikpat daudzveidīga un lauku labumiem pilna. Ps tiem, kas turp dodas ar ārzemju draugiem – gatavojaties, ka menu angļu valodā vēl nav, un nāksies mazliet pasvīst tulkojot. Mani top ēdieni Fazendā ir vistas vai spinātu salāti, kā arī saldie.

ENGLISH:

Discovering the romantic eating place Fazenda was somewhat a mission. After changing our office location, me and my colleagues were constantly having expeditions to nearby places to find the best options for business lunch or simply a good place to have a cup of coffee with a client. So one summer day I was walking on Baznicas Str and a small eco market caught my eye. To be more precise – my eye got caught by beautiful, red strawberries – first ones I had this summer. And then I noticed also the tables outside and a smell of freshly baked bread coming from inside of a wooden building. At that moment made a promise to myself on coming back next day to check the lunch possibilities.

One thing I can say for sure – this is place is not for quick workingday lunch. They don’t have a special offer and waiting for freshly made meals takes some time. However, if you do have a whole hour or more for lunch, it is a perfect place – despite of busy city life around, it reveals some countryside peacefullnes inside. Wallpapers with stripes or flowers, comfy chairs, flowers on the tables, and meals with a hint of seasonal goodies like fresh raspberries or blueberries. The size of the place is a good balance between being large enough not to be disturbed by the murmur of people at the next table, and small enough to have the cozy feeling about it.

The outdoor eco market, small bakery in the first room and inner space with tables form a real oasis in the middle of the city rush. I do hope that they will keep up the diverse and seasonal menu also throughout the winter. Btw be prepared – the menu is only in Latvian, but make sure to ask the waiters for translation or have somebody local with you. My tip would be trying out chicken salad with fresh strawberries or spinach salad, as well as some of the nice desserts.

Advertisements
Tagged: , ,
Posted in: Places