A hint of season and Art Noveau at Neiburgs

Posted on October 18, 2010

0


LATVIAN (for English plz scroll down):

Jau vairākus gadus, kopš uz Rīgu biezā slānī lido vācu, britu un citu tautību tūristi (neņemiet personiski), Vecrīgai brīvajā laikā eju garām ar kārtīgu līkumu. Tāpēc arī ar pilsētas senākās daļas bāru un restorānu piedāvājumu varbūt arī neesmu tik labi pazīstama, kā vajadzētu. Bet jau kopš atvēršanas manas simpātijas iekaroja Neiburgs restorāns, kurā gan esmu pamanījusies paēst uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmas reizes. Ēku, kurā atrodas ne tikai restorāns, bet arī viesnīca, gan pamanīju jau sen senos laikos, kad pa mazo Jaunielu devos uz mīļāko kino Rīgā – Kinogaleriju. Tieši pāri ielai tur raudzījās jūgendstila ēkas galva… tagad galva raugās uz tiem, kas nāk baudīt ēdienus.

Šodien izlēmu turp aizvilināt ārzemju draudzenes, un ar patiku atklāju, ka līdzās META-KAFE, par ko jau rakstīju iepriekš, arī Neiburgā nedēļas nogalē brokastu menu ir spēkā līdz pat 3 pēcpusdienā. Kā radīts guļavām un “pilsētas brīvdienu” baudītājiem…

Vairāki mani paziņas minēja, ka, ejot garām Neiburgam, šķiet, ka tas ir ļoti dārgs iestādījums. Man gan šķiet priekš Vecrīgas tur ir ļoti laba kombinācija cenai, kvalitātei un labai apkalpošanai. Otro ēdienu cenas ir sākot no kādiem 4 latiem uz augšu, protams, ja prātā ir kāds smalkāks ēdiens, tad gan ar summu virs 10 latiem ir jārēķinās. Neitrāls, gaumīgs un plašs interjers, auduma salvetes, mierīga un galanta apkalpošana, bet galvenais – kāda kripatiņa sezonas labumu ēdienkartē, kas ik pa laikam tiek mainīta. Un vēlo brokastu ēdienkartē – iespēja pašam sakombinēt savas omletes sastāvdaļas vai piedevas auzu pārslu putrai (pat nebiju iedomājusies, ka to taču tiešām var ēst arī ar riekstiem, rozīnēm, ne tikai ievārījumu).

Kad pirmo reizi viesojos Neiburgā, manu sirdi iekaroja milzu skābeņu zupas šķīvis – tieši tāds kā gribas vēsā laikā, lai sasildītu vēderu. Šodien baudīju krāsnī ceptu cūkgaļu, kurai kā lieliska rudenīga piedeva klāt bija nedaudz karamelizēts cepts ābols, tas viss kombinācijā ar gardu, zeltainu kartupeļu biezputru, bija lielisks svētdienas baudījums.

Neiburgu laikam visdrīzāk varētu ieteikt mierīgam darba dienas vakaram, kad Vecrīgas rajonā ar ko gardu jāpacienā ārzemju viesi – viņiem patiks!

ENGLISH:

Ever since British, German and other nationality tourists (no offence) started invading our Old Town, I’ve been avoiding it in my free time as much as I can. Guess that’s the reason I might not be that familiar with the offer of bars and restaurants in the area. However, since its opening, restaurant Neiburgs does have conquered my heart, even though I have happened to eat there only few times so far. The building that houses both restaurant and a hotel has imprint on my mind already for a really long time, when still in the high school I would quite often walk past it to the independent cinema Kinogalerija. Now the cinema is long gone, but the beautiful Art Noveau building is still there.

Today I decided to show Neiburgs to my foreign friends visiting Riga and to my surprise – similarly like META-KAFE I already wrote about, also Neiburgs has breakfast menu available till 3pm on weekends. Perfect for lazy people or the ones who love to enjoy holidays in the city.

Some people say that looking from outside Neiburgs looks as a very expensive place, but to my mind it’s a good combination of pricing, quality and service for a restaurant in the Old Town. Main courses start from 4 lats, although if you’re up for something fancy, be ready to spend above 10 lats per main course. A spacious, elegant interior, combined with peaceful and elegant servicing gives a good feeling, and some seasonal specialties that change every once in a while adds even more spice to the place. But today I was happy to find out that from the brunch menu you can combine your own ingredients of omelet or dressings for porridge (and why not have it with nuts, raisins, not only jam or butter?).

When visiting Neiburgs for the first time, it broke my heart with a huge plate of sorrel soup – just perfect, when you need to get warm inside. But today I enjoyed pork baked in oven with a great addition of baked apple – real reminder of the autumn on the plate. In combination with golden yellow mashed potatoes, it was sure a delicious treat for a Sunday.

To sum it up, I guess I’d recommend this place for dinner on a peaceful working day when you have foreign friends visiting and need to take them out in the Old Town. They will like it!

Advertisements
Posted in: Places